Utvärdering 2018

Information gällande ungdomslägret ”Strul” som precis har genomförts i vår Inomhushall i Mölnlycke.

Upprinnelsen till ett ungdomsläger dök upp under SM i Karlstad sommaren 2018, vi som var där satt och spånade om lite av varje när plötsligt Lillemor kläcker idéen om att göra något för alla fantastiska ungdomar som kämpade där. LAN hade 3st ungdomar med på SM och gjorde så gott de kunde. Självklart var det inte så lätt eftersom de endast spelat i ca: 2månader. Vi hade fått tag på en sponsor, Interbygg AB som tyckte det var lite kul att hjälpa våra ungdomar så de köpte in klot och kläder till våra tre juniorer så de skulle kunna delta. Ungdomarnas licens och startavgifter betalades av klubben och sedan var det igång. Hade vi inte haft med några egna ungdomar så hade vi troligtvis aldrig kommit på tanken heller.

SM var en spännande upplevelse och vi har sedan dess stöttat våra ungdomar så gott det går i form av hjälp på våra tränings-spels träffar (20:- spel). Samtidigt har tankarna snurrat om hur vi skulle kunna hjälpa våra ungdomar mer. Det behövs någon form av träning för att lära sig och det är något som vi, och för den delen de flesta klubbarna har svårt att erbjuda. De finns helt enkelt för få ungdomar som spelar boule. Tankarna/diskussionerna runt ett ungdomsläger blev allt starkare och plötsligt dök idéen om ungdomslägret ”Strul” upp. Tanken var att försöka få ihop 10 – 12 ungdomar, (kanske i bästa fall 15st) så de skulle kunna träna tillsammans mer på deras villkor. Vi ville att de skulle träffas och kunna bli kompisar och skapa egna nätverk och se att det finns fler ungdomar som spelar boule. Efter att den tanken väl etsats fast på näthinnan har det blivit en huvuduppgift att försöka genomföra ett ungdomsläger på något sätt.

Tankarna om ett ungdomsläger presenterades till styrelsen och ett beslut om Strul 2018 togs av styrelsen/medlemmarna på ett medlemsmöte 2018 08 26. Efter det har det lagts ner ett otal timmar i planering och förberedelser.

En fantastisk möjlighet dök upp för våra egna ungdomar när de genom GBBF´s omsorg fick åka till Stockholm och tävla i Prins Bertils Junior CUP. Detta var den 5 – 7 okt och blev en fantastisk upplevelse för dem. Som ni förhoppningsvis sett och hört gjorde de bra ifrån sig så vi behöver absolut inte känna någon besvikelse över deras insats. När vi var där passade vi på att marknadsföra ”Strul”, vi fick bra respons och Förbundets Ungdomskommitté gav oss enorma lovord för vår ”Strul-satsning”. Landvetter Boule Club hamnade plötsligt i blickfånget när det gäller ungdomssatsningar i Sverige.

Visserligen höjdes plötsligt ribban betydligt för oss som arrangörer men vi som jobbar/har jobbat med detta tog det som en positiv utmaning. Nu fick vi verkligen chansen att visa upp Landvetter Boule Club i Boulevärlden.

Innan PBJC hade våra planeringsmöten varit lite sporadiskt inplanerade gällande ”Strul”, nu fick vi ändra focus och våra möten blev betydligt fler och mer målinriktade. Den 1 nov var det så dags, dagen när ”Strul” Sveriges Tuffaste Roligaste Ungdoms Läger skulle gå av stapeln.

Vi hade 24st anmälda ungdomar och 2st vuxna ledare som skulle komma, vårt tidigare mål på 10 – 12 ungdomar blev fullständigt utraderat.

Tråkigt nog fick en av ledarna stanna hemma p.g.a. sjukdom och en av ungdomarna vågade inte vara kvar när det väl kom till kritan men sådant händer och vi är ändå överlyckliga över att 23st fantastiska ungdomar nu skall husera i vår inomhushall i ett par dygn.

Vi skall nu ha introduktion för ett ungdomsläger där vi har ungdomar från nybörjare till Sverige-elit, 3st av ungdomarna hade representerat Sverige i EM för ett par veckor sedan, men det hindrade inte att de ville vara med på vårt läger ”Strul”.

Under de närmsta dygnen så sysselsatte vi ungdomarna med div aktiviteter, vi serverade 3st luncher, 2st middagar, 2st kvällsmål och 2st frukostar. Utöver det hade vi ”go-fika” att servera mest hela tiden.

”Go-fikan” var mer eller mindre helt och hållet skänkt av medlemmar som bakat, vi tackar allt vi kan för det och förmedlar härmed ungdomarnas glädje och lycka över den fantastiska ”Go-fikan”.

4st 3 timmars träningspass har genomförts uppstyrda av våra tränare Patrick Massimi (Tjust petanque club, dock ofta hos oss) och Simon Jakobsson (Hällesåker), deras insatts och hjälp har varit ovärderligt värdefull för lägret.

Vi var 6st andra ledare som fanns på plats och ordnade och fixade mest hela tiden, var det inte mat som skulle göras så var det andra utmaningar, regelgenomgångar, diskussioner gällande mental träning, diverse fix och trix som skulle fungera. Vi hade fullt upp mest hela tiden.

Ungdomarna har genomfört 8st utmaningar under lägret, de var roliga upplevelser som vi erbjöd utöver själva bouletränandet. Vår tanke var från början att ungdomarna måste ha det lite skoj också utanför all träning. Alla ungdomar fick fylla i en tipsrad direkt när de kom, ingen visste varför. Utmaningarna var sedan det som bestämde svaret på tipsraden.

Utmaningarna ingick i ett större sammanhang och allt gick ut på att kora årets ”Strulare”. Det blev till slut Lukas Rudin från Sörbyängen, Örebro som blev årets ”Strulare” och förhoppningsvis kan vi utse en ny 2019.

Utmaningarna var lite blandning av diverse:

Utmaning 1:    Lägga klot mot snöre, klot som åker över är förbrukade tillsammans med de 2 – 3 klot som kom längst ifrån. Den som hade klot kvar längst vann. (Läggningsträning)

Utmaning 2:    Stapla/Klättra på drickabackar, vi riggade upp ungdomarna i klättersele och lät de stapla och klättra rakt upp i luften tills de rasade och hängde fritt i selen. Snabbast högst upp vann. (Balansträning)

Utmaning 3:    Precisions skytte, vi använde skyttemattan som vi fått låna av GBBF och genomförde en precisions skyttetävling. (Skytteträning)

Utmaning 4:    Ballong runt benet, vi band en uppblåst ballong på alla ungdomars ena ben sedan gällde det att trampa sönder varandras ballong, den som hade ballongen hel längst vann. (konditionsträning)

Utmaning 5:    Äta godissnöre utan att använda händerna, alla fick var sitt godissnöre och den som kunde äta upp det snabbast utan att använda händerna vann. (Paus i träningen)

Utmaning 6:    Ulti-boule, detta är ett kombinerat boulespel med lite dataspelsregler, kan inte förklara riktigt för jag vet inte själv hur det gick till men ungdomarna hade koll och tyckte uppenbarligen att det var ganska kul. (Taktikträning)

Utmaning 7:    Läggning i ring, vi använde skyttemattan som vi fått låna av GBBF och la en ring i änden i stället för skytteklot, sedan fick de lägga klot från varje station för att se hur många de lyckades få in i ringen. Flest kulor i ringen vann. (Läggningsträning)

Utmaning 8:    Baklängesboule, ungdomarna spelade singelmatch där de kastade ut sina klot först och lillen sist. (”lillekast” träning)

Hjälp ekonomiskt:

Vi har hittills fått hjälp från GBBF, Härryda Kommun Fritid Förening, Colorama och HEBE Frukt & Grönt.

GBBF finns tryckt på våra Strultröjor och de står också för hela kostnaden som T-shirten kostade inklusive tryck.

Härryda Kommun Förening Fritid har fått 2st reklamskyltar synliga i hallen under lägret, för det har vi fått tillgång till Mölnlycke IF´s lokaler där ungdomarna har sovit och duschat.

Colorama har också fått 2st reklamskyltar synliga i hallen, dom har hjälpt oss att ha fast internet, något vi behövde ha för att kunna vara uppkopplade och sända live från lägret ut på facebook.

HEBE Frukt & Grönt har vi inte visat någonstans men det beror på att detta är en ”spontansponsor” som dök upp helt otippat av sig själv. Vi visste ingenting och kunde då heller inte förbereda något sätt att synas. HEBE Frukt & Grönt har försett våra ungdomar med en massa goda frukter under lägret och vi är oerhört tacksamma för denna generösa gest att bara helt utan vidare dyka upp med frukt som vi kunde dela ut under lägerdagarna. Det minsta vi kan göra är att visa upp deras logo här så ser åtminstone ni som läser.

Vi är oerhört glada för allt ni hjälpt oss med. Hoppas verkligen att ni, våra sponsorer förstår vilken hjälp detta varit för oss och hur kul ungdomarna har haft. Utan er hjälp hade det inte fungerat.

Ekonomin för övrigt hänvisar jag till vår kassör, Ingvar Haglund

Vi kommer också att söka pengar från SISU och Idrottslyftet nu i efterhand när vi vet vilka kostnader vi har. Om vi får några pengar vet vi dock inte i dagsläget men vi har stora förhoppningar om det. Oavsett hur det blir med bidrag för Strul 2018 så har vi betydligt bättre möjligheter att söka nya pengar för Strul 2019 och vi söker nu också. Dessa bidrag söks av styrelsen.

Lägret flöt på och våra regler med att inte använda mobiler under träningstid fungerade helt ok, vi hade fixat en mobilladdningstavla där ungdomarna fick lämna sina mobiler och det fungerade förhållandevis bra.

Under fredagen bar det iväg in till GBG med alla ungdomar, där hade vi bokat upp ett antal shuffleboard bord som vi använde för att göra lite annat (precisionsträning). Här var det ett antal snälla medlemmar som hjälpte till med körning och det skall ni ha lite extra tack för, utan er hjälp med transport hade vi haft bekymmer.

Lördagen var den dagen då alla färdigheter skulle prövas, vi hade en tidsbegränsad monrad tävling på fyra matcher mellan ungdomarna. Denna tävling sändes dessutom live på facebook, Niklas Holmström från Förbundets ungdomskommitté var här och sände live och tog en del kort på vårt spektakel. Han sände live i ca. 4,5 tim och responsen från tittarna var enormt bra. Det var över 7500 ”visningar”, detta kan jämföras med sändningen från EM som hade 12000 ”visningar”. När ni ser dessa siffror så kanske ni förstår nyfikenheten runt om i boulevärlden om ”Strul”, många undrar vad vi håller på med i Landvetter Boule Club när det gäller ungdomsarbete.

Efter lägret gav vi ungdomarna en enkät med några frågor vi ville ha svar på och alla svarade.

Resultatet blev enligt följande: (ni ser även lite kommentarer vi lagt till i uppföljningsskedet)

Alla svar inkluderas i resultaten

Antal Svar Totalt 25

1 Hur många stjärnor få vi för boendet?

Stjärnbetyg: 7.1

Svar Responser Andel
1 / 10 0 0 %
10 / 10 2 8 %
2 / 10 1 4 %
3 / 10 0 0 %
4 / 10 0 0 %
5 / 10 1 4 %
6 / 10 5 20 %
7 / 10 8 32 %
8 / 10 7 28 %
9 / 10 1 4 %

Våra reflektioner och uppföljningstankar:

Observera att en person har svarat med 2 poäng, troligtvis är detta en vuxen ledare som inte borde sovit i sovsal. Vi borde hitta något annat boende till ledare och bara sova med ett par vuxna från LAN i sovsalen. Vår spontana känsla är att ungdomarna gärna sover i sovsal. För att kunna hålla nere kostnaden bör vi fortsätta med tanken sovsal och hitta alternativ till ledare och andra vuxna som vill närvara. Kolla med Härryda Kommun Fritid Förening så snart som möjligt så vi kan hitta något optimalt boende inför ”Strul 2019”

2 Hur många stjärnor få vi för maten?

Stjärnbetyg: 8.1

Svar Responser Andel
1 / 10 0 0 %
10 / 10 3 12 %
2 / 10 0 0 %
3 / 10 0 0 %
4 / 10 0 0 %
5 / 10 1 4 %
6 / 10 1 4 %
7 / 10 4 16 %
8 / 10 10 40 %
9 / 10 6 24 %

Våra reflektioner och uppföljningstankar:

Maten var uppenbarligen uppskattad, något vi bör ta med oss inför ”Strul” 2019. För att mer praktiskt få till matlagningen bör vi köra ner stekbordet Henrik och Annelie har i Trollhättan. Var lite bättre förberedd på allergier m.m. Det löste sig bra men vi var ute i väldigt sista stund.

3 Hur många stjärnor får våra tränares insats?

Stjärnbetyg: 8.2

Svar Responser Andel
1 / 10 0 0 %
10 / 10 4 16 %
2 / 10 0 0 %
3 / 10 0 0 %
4 / 10 0 0 %
5 / 10 2 8 %
6 / 10 0 0 %
7 / 10 5 20 %
8 / 10 7 28 %
9 / 10 7 28 %

Våra reflektioner och uppföljningstankar:

Våra tränare Patrick och Simon (som för övrigt ställde upp med väldigt kort varsel p.g.a. att vi inte lyckats få till någon annan) skötte sitt uppdrag bra, det vi kan tänka på 2019 är att få med ”tolk” om Patrick har möjlighet att hjälpa oss då, det hade varit mycket värdefullt om Birgitta kunde varit med och hjälpt till med språket. Patrick är inne på samma linje. Ungdomarna upptäckte inte våra bekymmer med planeringen men vi bör vara bättre planerade inför varje träningspass. Mera klara instruktioner både från och till våra tränare. Försök dela upp träningspassen i mindre delar och förbered tränarna på olika mer inriktade träningsuppgifter. Ett förslag är att dela in ungdomarna i mer tydliga åldersnivåer och försök inrikta träningen på de olika grupperna. Planera in kortare pass så vi får plats med mer ”fri lek”-tid. Bättre samordning med Uppdragen. Inför ”Strul 2019” skall vi försöka få bokat upp Henrik Hugosson, Patrick vill gärna få med honom för att kunna höja träningsnivån för framför allt elitungdomarna. Patrick tror att Hugosson kan ha bättre pondus och få mer uppmärksamhet. Patrick har stora kunskaper men han känner av sin begränsning med språket. Han har svårt att hålla, framför allt elitungdomarna fokuserade. Ett förbättringsförslag är att lyckas få med Hugosson som kan inrikta sig mer på elit och att Patrick hjälper de som inte kommit så långt. Kan vi ha med även Simon så är det bra för att stötta upp så Hugosson och Patrick kan få lite vila/paus emellanåt. Försök hitta utrymme för 3st tränare 2019.

4 Hur många stjärnor får våra övriga ledarinsatser?

Stjärnbetyg: 7.6

Svar Responser Andel
1 / 10 0 0 %
10 / 10 5 20 %
2 / 10 0 0 %
3 / 10 2 8 %
4 / 10 1 4 %
5 / 10 0 0 %
6 / 10 3 12 %
7 / 10 4 16 %
8 / 10 7 28 %
9 / 10 3 12 %

Våra reflektioner och uppföljningstankar:

Vi har uppenbarligen hållit oss mer i bakgrunden vilket i sig kan vara bra. Det vi däremot är överens om är att ledarpassen bör delas upp i mindre delar. Det är väldigt långt och jobbigt att vara ledare och hålla upp humöret under hela dagar, det hade varit att föredra kortare pass och fler personer som ledare/kökspersonal.

5 Hur väl stämmer upplevelsen med ”Strul” dina förväntningar?

Stjärnbetyg: 7.6

Svar Responser Andel
1 / 10 0 0 %
10 / 10 4 16 %
2 / 10 0 0 %
3 / 10 1 4 %
4 / 10 2 8 %
5 / 10 2 8 %
6 / 10 2 8 %
7 / 10 2 8 %
8 / 10 4 16 %
9 / 10 8 32 %

Våra reflektioner och uppföljningstankar:

Denna frågeställning är inte så lätt men vi är oerhört nöjda med resultatet. Med tanke på att det var första gången vi genomförde ”Strul” så kan vi inte vara annat än överlyckliga med ett snitt över 5 poäng, det krossades med 7,6. Här får vi lite att bita i inför ”Strul” 2019, på något sätt skall detta snitt höjas, en utmaning för oss men väldigt intressant och roligt.

6 Skulle du kunna tänka dej att komma tillbaks till ”Strul” nästa år?

100 %

# Svar Responser Andel
JA 25 100 %
NEJ 0 0 %

Våra reflektioner och uppföljningstankar:

Här fick vi en fantastisk bekräftelse på vad vi har skapat/genomfört. Alla kan tänka sig att komma tillbaka till ”Strul” 2019. 
Detta gör att alla timmar vi lagt ner i planering och genomförande har varit värt att lägga.
Vi är oerhört glada och stolta över detta svar.

7 Skulle du kunna tänka dej att försöka få med någon mer kompis till ”Strul” nästa gång?

60 % 40 %

# Svar Responser Andel
JA 15 60 %
NEJ 10 40 %

Våra reflektioner och uppföljningstankar:

Även här kan man tolka positiva vibbar, 60% kan tänka sig att ta med någon kompis och då tycker man inte lägret har varit tråkigt i alla fall. Snarare något man vill att fler skall uppleva.

8 Är det något vi bör ha gjort annorlunda?

Nej (4x)                                                                           Allt bra

Allt var faktisk bra!                                                       Nej jag vet inte!

Nej jag är nöjd                                                 Nej ni gjorde allt bra som jag vet!

Inte så långa träningspass                                     Gå till sovplatsen lite tidigare

Reglerna skulle vart strängare och att man
följer upp de. När det ska vara lugnt ska det
vara tyst på kvällen.  

                        Vara hårdare med att ta bort telefonerna.

Mer skyttetävlingar, (2x)                                                  Mindre mental träning

Kortare genomgångar och kortare boulepass                 Ja

Inte så mycket träning, lite mer pauser         Mer tid på dagen när det är ljust

Noll                                                                                  Hallå

Att man fick spela mera boule med sina vänner
alltså inte träna så mycket  
Haft lite mer fritid (2x)

Våra reflektioner och uppföljningstankar:

Kommentarerna stämmer ganska bra överens om hur vi själva känner, träningspassen blev lite långa och tunga, ungdomarna var mycket bra på att sysselsätta sig själva så vår oro för att det skulle bli långtråkigt om vi inte aktiverade var helt obefogad. Nästa gång bör vi lägga in mer tid där det blir ”fri lek”. Detta underlättar även för vår personal, vi behöver inte styra upp allt utan kan få lite ledigt själva emellanåt. Vi skulle mycket väl kunna sluta för dagen lite tidigare, eftersom det är ganska stor åldersskillnad så är det bättre med ”fri lek” på kvällen så kan de som orkar vara uppe och de som vill sova gå och göra det. Kvällen blev lite i senaste laget och många var trötta dagen efter. Att lägga in mer skyttetävlingar borde inte vara några större problem dock är det lägga de flesta behöver träna på lite extra, vi såg tydliga skillnader på detta. Skytte är lite mer aktion och på så sett också roligare. Många är väldigt duktiga skyttar så självklart är det något man vill göra mer. Att vi skulle vara strängare med regler och att vi skulle styra tuffare med regler känns inte riktigt det vi tänkt oss med ”Strul”, grundtanken är att ha roligt och då tror vi inte på att straffa, vi vill ha en mer human attityd på detta och då släpps en del saker igenom med en tillsägelse istället för tuffare straff. Vi vill att ungdomar skall kunna träffas och ha kul, boule är ett gemensamt intresse och då kommer det att bli bra. Självklart skall regler följas men vi har alla varit ungdomar…. En del av det är att utmana och göra sånt man inte får eller hur 😊 Kommentaren med att vara hårdare med att ta bort telefonerna har vi lite svårt att förstå, vi anser att vi gjort så gott vi kan i denna fråga och fixat laddningsstation m.m. vi har säkert missat i vissa lägen men vi har legat på och tjatat och ser vår insats i frågan som god. Att någon önskar mindre mental träning är nog något vi kommer att bortse ifrån, däremot måste vi jobba mer aktivt på att få med någon ledare/föreläsare som är duktig på det. Vi satt i lite tidsnöd så SISU hann inte hitta någon bra lösning i år. Vi fick nöja oss med improvisation av Henrik så här finns stor förbättringspotential. Nästa år har vi större möjligheter att boka upp saker tidigare och då bör vi kunna boka upp en bättre/mer intressant föreläsare.

9 Vilken utmaning var roligast?

# Svar Vikt
Lägga mot lina 6,6
Klättra/Stapla Drickabackar 5,0
Precisions skytte 5,4
Äta godissnöre utan händer 3,7
Ballong runt benet 3,9
Ulti-boule 4,9
Läggning i ring 3,6
Baklängesboule ”lilleutkast” 4,1

Våra reflektioner och uppföljningstankar:

Utmaningarna kan vi lätt justera inför ”Strul” 2019, det som visade sig väldigt tydligt även här är att läggning inte är någon favorit. Visserligen fick utmaningen med läggning mot lina högst betyg men samtidigt fick läggning i ring det sämsta betyget. Läggning i ring gick för de allra flesta väldigt dåligt så det är inte så förvånande att den utmaningen fick sämre betyg. Detta är dock något vi bör träna mer på framöver eftersom det finns oerhört stor förbättringspotential i just detta moment.

10 Vilken ledare var snyggast?

# Svar Responser Andel
Henrik 1 4 %
Bengt 9 36 %
Patrick 3 12 %
Annelie 0 0 %
Birgitta 0 0 %
Sune 1 4 %
Lillemor 1 4 %
Simon 10 40 %

Våra reflektioner och uppföljningstankar:

Denna fråga har vi väldigt svårt att förstå hur ungdomarna tänker. Hm, hur är det möjligt att Bengan nästan får flest röster när vi har satt in våra snyggaste kökspersonal med Birgitta, Lillemor och Annelie. Endast en futtig liten röst på Lillemor. Hur är det möjligt. Att Simon drar hem 10 röster med sitt unga/fräscha utseende är en sak men …… Bengt!?!?! Hur är det möjligt😊)

11 Hur många stjärnor ger du oss totalt för ”STRUL”

Stjärnbetyg: 8.6

Svar Responser Andel
1 / 10 1 4 %
10 / 10 11 44 %
2 / 10 0 0 %
3 / 10 0 0 %
4 / 10 0 0 %
5 / 10 0 0 %
6 / 10 0 0 %
7 / 10 3 12 %
8 / 10 6 24 %
9 / 10 4 16 %

Våra reflektioner och uppföljningstankar:

Har ni sett…. Fantastiskt!!!
Vi är oerhört glada och stolta över dessa svar, vi suger åt oss och fylls med ny energi inför fortsatta satsningar inför ”Strul 2019”
En liten underlighet måste vi dock nämna… vi har ett svar med 1poäng, hm…svårt att tolka. Vi släpper det och njuter av de andra svaren.

12 Vilken ålderskategori tycker du vore bäst att inrikta sig på?

# Svar Responser Andel
7 – 11 år 1 4,2 %
10 – 14 år 7 29,2 %
13 – 17 år 4 16,7 %
10 – 17 år 3 12,5 %
10 – 20 år 3 12,5 %
7 – 20 år 9 37,5 %

Våra reflektioner och uppföljningstankar:

Här blev vi lite tagna på sängen… lite att fundera över hela 37.5% vill se ett ålders spann mellan 7 – 20 år, hur skall det gå till kan man undra?
Efter lite diskussioner och funderingar så har vi kommit fram till att det kan vara så att vi har ett gäng som är lite äldre som snart inte får var med på ungdomsläger längre. Hur skall man hantera det? Finns det något för de äldre ungdomarna att samlas kring? Vi måste kolla upp detta med förbundet och skaffa oss bättre information. Det roliga med svaren är att man valt 7 – 20, inte så många valde 10 – 20. Detta innebär till vår förtjusning att ungdomarna gillar att hjälpa varandra i olika åldrar och bättre än så kan det inte bli. I vår fortsatta planering kommer vi därför att försöka hitta någon hållbar idé om hur det skulle kunna fungera med lite större åldersspann. En idé som dök upp snabbt och spontant är att försöka dela upp grupper utefter ålder och anpassa träningen utefter varje åldersgrupps behov så det passar så många som möjligt. Kanske 3st grupper kunde fungera. Att vi sedan spelar/tävlar/”skojjar till det” alla på en gång ser vi nog som en förutsättning och något som ungdomarna kommer att uppskatta. Vi pratar ju ändå om ”STRUL”, på något sätt har vi ju en grundtanke och den vill vi gärna bygga vidare kring. (att ungdomar i boulevärlden kan träffas och ha kul, skapa sig olika nätverk och kontakter, hjälpa varandra oavsett vilken klubb man tillhör och förhoppningsvis bli fler. Vi vill inte ha några avståndsgränser. Vårt huvudmål är att samla hela Sveriges Bouleungdomar på samma läger och ha kul.) Det är ”STRUL” för oss.

13 Tack för dina svar och lycka till i tävlingen. Vilken ålder har du?

# Svar Responser Andel
7 – 10 år 4 16,7 %
11 – 14 år 13 54,2 %
15 – 17 åt 7 29,2 %

Våra reflektioner och uppföljningstankar:

Åldersgrupperna har vi själva koll på men det är bra för er övriga som får denna information att se vilka åldrar ungdomarna har.

En massa tack till alla de som hjälpt till att genomföra detta fantastiskt roliga spektakel ”Strul”, och till råga på allt har det gjorts med ”flaggan i topp”.

Bakom skrivandet ligger:

Ansvarig ledare för ”Strul 2018”